Decizie de ultim moment în SUA. Administrația Biden va elibera petrolul din rezervele naționale pentru a micșora prețul combustibilului

Decizie de ultim moment în SUA. Administrația Biden va elibera petrolul din rezervele naționale pentru a micșora prețul combustibilului
Președintele SUA, Joe Biden / Foto: Hepta.ro

Casa Albă a declarat marți că președintele Joe Biden va folosi rezerva strategică de petrol a națiunii pentru a ajuta la compensarea creșterii prețurilor la benzină, conform ABC News.

Alte țări, inclusiv China și India, își vor elibera propriile rezerve în acord cu mișcarea SUA, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Tot mai multe țări recurg la rezervele strategice

„Astăzi, președintele anunță că Departamentul de Energie va pune la dispoziție eliberări de 50 de milioane de barili de petrol din Rezerva strategică de petrol pentru a reduce prețurile pentru americani și pentru a rezolva nepotrivirea dintre cererea care iese din pandemie și ofertă”, a spus Casa Albă.

Oficialitățile federale au declarat că Biden a lucrat cu țări din întreaga lume pentru a aborda lipsa de aprovizionare, pe măsură ce lumea iese din pandemie.

„Și, ca urmare a conducerii președintelui Biden și a eforturilor noastre diplomatice, această eliberare va fi luată în paralel cu alte națiuni mari consumatoare de energie, inclusiv China, India, Japonia, Republica Coreea și Regatul Unit.”, au transmis oficialii de la Casa Albă.

Oferta scăzută, motivul pentru prețul ridicat la pompă

O strategie asemănătoare a fost adoptată și de către Japonia, care s-a angajat să respecte dorința SUA pentru a micșora prețurile petrolului.

Experții au spus că americanii vor observa o scădere rapidă a prețurilor aproape imediat. Dar impactul mai mare nu va avea loc în aproximativ două săptămâni, când benzinăriile din toată țara scad prețurile.

Un înalt oficial al administrației, invocând o ofertă globală scăzută de petrol care contribuie la creșterea costurilor cu combustibilul, a declarat că decizia a fost luată pentru a reduce costurile consumatorilor americani obișnuiți.