Jens Stoltenberg: NATO nu va face compromisuri privind principiile sale fundamentale

Jens Stoltenberg: NATO nu va face compromisuri privind principiile sale fundamentale
Foto: Hepta - DPA Images / Steffen Trumpf

NATO s-a declarat pregătită să discutre cu Rusia pe fondul tensiunilor crescute din Ucraina, în special, din provincia Donbass. De asemenea, NATO a subliniat că nu va face compromisuri privind principiile sale fundamentale, în care se încadrează și integritatea teritorială a țărilor europene și respectarea acesteia, a transmis Jens Stoltenberg, conform Reuters, citat de către Agerpres.

„Există diferenţe semnificative între (aliaţii) NATO şi Rusia. Diferenţele noastre nu vor fi uşor de depăşit, dar este un semn pozitiv faptul că toate ţările NATO şi Rusia s-au aşezat în jurul aceleiaşi mese şi au abordat chestiuni substanţiale”, a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că Kremlinul a cerut Alianței să-și retragă forțele din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Moscova subliniind că extinderea Alianței Nord-Atlantice are loc într-un mod agresiv.

Noi exerciții militare rusești la granița cu Ucraina

Miercuri, Rusia a organizat exerciții cu trupe și tancuri lângă granița cu Ucraina.

De altfel, Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a avertizat că Rusia își continuă consolidarea forțelor în zonă.

„Consolidarea militară a Rusiei continuă în jurul Ucrainei şi este însoţită de un discurs ameninţător al Moscovei dacă cerinţele sale nu sunt acceptate. Or, ele sunt inacceptabile, astfel că riscul unui nou conflict este real”, a declarat oficialul NATO.

Ucraina, gata să pună capăt războiului

Ucraina este pregătită să ia deciziile necesare pentru a pune capăt războiului din regiunea sa de est, Donbass, la un nou summit al liderilor din Ucraina, Rusia, Franța și Germania, a declarat marți președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, potrivit Reuters.

„Este timpul să cădem de acord asupra încheierii conflictului și suntem pregătiți pentru deciziile necesare în timpul unui nou summit al liderilor celor patru țări”, a spus Zelenskii într-un comunicat.

În aceeași declarație, șeful de personal al lui Zelenskiy, Andriy Yermak, a spus că Kievul dorește să convină asupra unor măsuri precum implementarea unui armistițiu și încetarea schimbului de focuri, dar și mai multe schimburi de prizonieri. Află mai mult

Ultima oră
10:46 - Daniela Crudu, în lacrimi în emisiunea lui nea Marin. Comentariul prezentatorului a făcut-o să plângă în hohote, la Antena 1 (VIDEO)
10:43 - Fiica cea mică a lui Adrian Minune se pregătește de nuntă la doar 18 ani. Adriana Simionescu: „Eu nu concep să divorțezi. Ți-ai ales persoana nepotrivită, rămâi nefericită până la adânci bătrâneți” (GALERIE FOTO)
10:39 - Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian
10:38 - Radu Țincu: Valul 5 durează mai mult în Europa pentru că Omicron se transmite mult mai repede. În România e posibil să ajungem chiar la o triplare a numărului de cazuri în perioada următoare (VIDEO)
10:18 - Adolescent înjunghiat la Timișoara. Băiatul se îndrepta spre școală și ar fi avut o altercație
10:12 - Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului (VIDEO)
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)