Jill Biden va fi operată pentru îndepărtarea unei „leziuni mici” care a fost descoperită după un screening pentru cancer de piele

Jill Biden va fi operată pentru îndepărtarea unei „leziuni mici” care a fost descoperită după un screening pentru cancer de piele
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jill Biden, prima doamnă a SUA, intenționează să treacă printr-o operație săptămâna viitoare pentru a-i fi îndepărtată de deasupra ochiului drept o „mică leziune” care a fost depistată într-un screening pentru cancer la piele, a anunțat medicul Casei Albe, potrivit The New York Times.

Jill Biden va fi operată pentru îndepărtarea unei „leziuni mici”

Este neclar dacă leziunea reprezintă un pericol pentru sănătatea primei doamne, însă procedura ambulatorie la care va fi supusă este folosită adesea pentru a trata cancerul de piele sau pentru a îndepărta țesutul care ar putea fi canceros.

Dr. Kevin C. O`Connor, care a fost medicul personal al lui Joe Biden înainte să devină medic la Casa Albă, a spus că medicii recomandă îndepărtarea leziunii ca măsură de precauție, astfel încât să poată fi examinată.

Medicii, spune el, vor oferi noi informații după procedură. Aceasta va va fi efectuată miercurea viitoare la Centrul Medical Militar Național Walter Reed.

În vremea administrației Biden, Casa Albă a dezvăluit adesea investigații medicale de rutină, intervenții chirurgicale minore și alte informații despre sănătatea președintelui și a primei doamne, în condițiile în care Joe Biden, cel mai vârstnic titular al funcției din istoria americană, a căutat să asigure publicul că este apt să își îndeplinească mandatul.

În 2021, Jill Biden suferise o intervenție chirurgicală pentru a-i fi curățată o rană de la piciorul stâng, după ce călcase pe un obiect înțepător în timp ce se plimba pe o plajă din Hawaii. Casa Albă a făcut anunțul după operație.

Urmăriți B1TV.ro și pe