Joe Biden a cerut Congresului SUA să suspende timp de 3 luni taxa federală pe carburanți

Joe Biden a cerut Congresului SUA să suspende timp de 3 luni taxa federală pe carburanți
Joe Biden anunță că Joe Biden critică industria de petrol Foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut Congresului să suspende pe o perioadă de 90 de zile aplicarea taxei federale pe carburanți, de 18 cenți/galon la benzină și de 24 cenți/galon la motorină, în contextul scumpirilor fără precedent, scrie nytimes.com.

Joe Biden cere suspendarea taxelor federale pe carburanți

Biden a făcut apel la statele federale să-și suspende propriile taxe pe benzină și motorină, a căror medie la nivel național este de circa 30 dolari/galon, deși multe au făcut-o deja.

În plus, președintele a solicitat companiilor petroliere deținătoare de rafinării să utilizeze creșterile de profituri din ultima perioadă, puse pe seama scumpirilor, pentru a-și majora capacitatea de producție de carburanți.

„Fac apel la firme să transfere această reducere de costuri clienților. Nu este momentul pentru profituri. Mesajul meu către cei care operează benzinării este simplu: trăim vremuri de război, nu vremuri normale. Reduceți prețul la pompă pentru a reflecta costurile”, a spus liderul de la Casa Albă.

Potrivit lui Biden, toate aceste măsuri ar duce la reducerea prețurilor la pompă cu circa 1 dolar/galon sau chiar mai mult, „Nu va fi înlăturată întreaga povară, dar ar fi de mare ajutor”, a punctat el, repetând mesajul că actualele scumpiri i se datorează președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în condițiile agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe