Joe Biden a sosit în Ucraina pentru a discuta despre criza din estul țării

Joe Biden a sosit în Ucraina pentru a discuta despre criza din estul țării
Foto: washingtonpost.com

Vicepreședintele american Joe Biden a sosit joi la Kiev pentru o vizită în timpul căreia este de așteptat să fie discutată o eventuală furnizare de către Statele Unite de mijloace neletale suplimentare pentru forțele ucrainene, informează AFP.

Vineri, în timp ce Ucraina va marca prima aniversare de la începutul mișcării prooccidentale Maidan, Biden se va întâlni cu primul ministru Arseni Iațeniuk și apoi cu președintele Petro Poroșenko cu care va discuta, potrivit serviciilor sale, despre „violările grave încă în curs de către Rusia a acordului de la Minsk din 5 septembrie”.

Kievul și Occidentul acuză Moscova că îi sprijină militar pe separatiștii proruși din estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.

Acordul de la Minsk prevede o încetare a focului între armata ucraineană și rebeli dar el este acum încălcat zilnic.

Aproape o mie de persoane au fost ucise în Ucraina de la semnarea acestui acord, 13 victime pe zi în medie, a anunțat ONU joi. Aceasta ridică la 4.317 numărul morților de la începutul ostilităților în aprilie, amintește AFP.

Joi, Iațeniuk a declarat că speră într-un ajutor militar suplimentar american în timpul vizitei vicepreședintelui american.