Joe Biden anunță că SUA vor elibera zilnic 1 milion de barili de petrol din rezervele strategice: „Președintele Putin a făcut ca prețul petrolului să crească” (VIDEO)

Joe Biden anunță că SUA vor elibera zilnic 1 milion de barili de petrol din rezervele strategice: Președintele Putin a făcut ca prețul petrolului să crească (VIDEO)
Joe Biden a transmis planurile de extindere a disponibilității mai mari a combustibilului. Foto: Hepta - Abaca Press / Sipa USA

Președintele american Joe Biden a anunțat joi seara creșterea producției de petrol de către companiile americane. Acesta a subliniat că nu este momentul potrivit pentru a specula criza de pe piața energetică de către companii și pentru creșterea profiturilor.

De asemenea, Joe Biden a dispus eliberarea a aproximativ 1 milion de barili pe zi din rezervele federale.

Noi măsuri anunțae de Joe Biden

„Prețul petrolului a fost mereu o discuție ce se află în sânul familiei. Bugetul familiei nu trebuie să se bazeze pe faptul că un dictator decide să declare sau nu un război.

Vrem să ușurăm efectul care se află asupra familiilor americane. Vrem să facem o nouă fundație pe care să ne bazăm din punct de vedere energetic.

Cum ar fi dacă Europa nu s-ar baza pe petrol brut rusesc. Lucrurile s-ar schimba foarte puternic”, a precizat Joe Biden.

Acesa l-a indicat pe Vladimir Putin vinovat pentru creșterea prețurilor:

„Președintele Putin a făcut ca prețurile ă crească. Este cauzat de războiul declanșat de Vladimir Putin. Faptul că am oprit importul de petrol e un lucru bun dar vine și cu un cost. Familiile americane sunt afectate. Trebuie să dezvoltăm industria pentru a fi o producție mai mare. Companiile care au înregistrat profituri foarte mari ori cresc producția iar prețurile scad pentru consumatori, ori pot profita de această situație afectând veniturile americanilor de rând”.

Biden a promis măsuri suplimentare pentru a crește producția din SUA. El a cerut companiilor să plătească în plus dacă aleg să nu folosească sonde de petrol pe terenurile pe care le închiriază de la guvern, precum și investiții pentru a accelera adoptarea surselor de energie mai ecologice.

Joe Biden ordonat o eliberare majoră de petrol din rezervele strategice

Joe Biden ordonat o eliberare majoră de petrol din rezervele strategice ale Americii, în efortul de a reduce costurile ridicate ale combustibilului.

Eliberarea de până la 180 de milioane de barili de petrol pe parcursul a șase luni este cea mai mare de când rezerva a fost creată în 1974.

Prețurile petrolului au scăzut în urma rapoartelor privind decizia, care are ca scop atenuarea crizei ofertei declanșate de războiul din Ucraina.

Dar eliberarea – a aproximativ 1 milion de barili pe zi – este puțin probabil să rezolve pe deplin criza energetică, spun analiștii.

Vestea planurilor SUA a venit în momentul în care Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, s-au întâlnit joi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe