Joe Biden, discuție cu Ursula von der Leyen despre revitalizarea parteneriatului dintre SUA și Uniunea Europeană

Joe Biden, discuție cu Ursula von der Leyen despre revitalizarea parteneriatului dintre SUA și Uniunea Europeană
Captură Video - CNN / Youtube

Joe Biden s-a angajat să”revitalizeze” parteneriatul dintre SUA și Uniunea Europeană, în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP.

Liderul a subliniat sprijinul pentru Uniunea Europeană şi angajamentul de a repara şi revitaliza parteneriatul SUA-UE„, a indicat Casa Albă într-un scurt comunicat.

În cursul acestei convorbiri, cei doi lideri au convenit să suspende timp de patru luni taxele vamale pe care le aplică în contextul vechiului litigiu Boeing /Airbus.

Uniunea Europeană şi SUA au convenit să suspende suprataxele vamale în valoare de miliarde de dolari pe care le-au impus fiecare pentru produsele celeilalte părţi, relaxând o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică, transmite Bloomberg.

Ursula von der Leyen a transmis într-o postare pe Twitter, că înțelegerea de a suspenda taxele vamale legate de Airbus/Boeing, este „un noustart al parteneriatului nostru”.