Joe Biden îi imploră pe americani să se imunizeze: „Vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă! Vaccinaţi-vă acum!” (VIDEO)

Joe Biden îi imploră pe americani să se imunizeze: „Vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă! Vaccinaţi-vă acum!” (VIDEO)
Joe Biden i-a îndemnat din nou pe americani să se imunizeze: „Vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă! Vaccinaţi-vă acum!”. Foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Preşedintele Joe Biden i-a îndemnat pe americani, din nou, să se vaccineze anti-COVID-19. Asta după ce persoanele nevaccinate au contribuit la răspândirea infecției și la creșterea numărului de îmbolnăviri. Trendul ascendent al pandemiei a dus inclusiv la o scădere pe Bursă, informează Reuters.

Joe Biden le cere americanilor să se vaccineze anti-COVID-19

SUA se numără printre țările care, în ultimele săptămâni, înregistrează un trend ascendent al infectărilor cu SARS-CoV-2, iar specialiștii susțin că noile contaminări sunt preponderent în rândul persoanelor nevaccinate. Varianta Delta (indiană) a coronavirusului a devenit dominantă și în Statele Unite.

Responsabilii americani au mai observat că aproape toate formele severe de boală și decesele sunt la persoane nevaccinate.

Luni, preşedintele american Joe Biden a declarat că, săptămâna trecută, patru state americane cu rate reduse de vaccinare au însumat 40% din toate cazurile noi de COVID-19 confirmate în toată ţara. Liderul de la Casa Albă a mai atras atenția și că relansarea economiei depinde de ținerea pandemiei sub control.

„Aşadar, vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă! Vaccinaţi-vă acum!”, a insistat Joe Biden.

Vineri, Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), a declarat că „aceasta devine o pandemie a nevaccinaţilor”, 97% dintre persoanele spitalizate în SUA fiind nevaccinate. Aceasta i-a îndemnat la rândul ei pe americani să se vaccineze și a precizat că serurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna sunt eficiente inclusiv în fața tulpinii Delta.