Joe Biden va impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru angajații federali

Joe Biden va impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru angajații federali
Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Președintele Joe Biden va impune joi reguli mai stricte privind vaccinarea lucrătorilor federali prin semnarea unui ordin executiv prin care se impune ca toți angajații guvernamentali să fie vaccinați împotriva Covid-19, fără opțiunea de a fi testați în mod regulat pentru a renunța la vaccin, potrivit unei surse familiare cu planurile., citate de cnn.

În timpul unui discurs major menit să stabilească o nouă abordare a combaterii coronavirusului, președintele va semna, de asemenea, un ordin executiv care să direcționeze același standard să fie extins la angajații contractanților care fac afaceri cu guvernul federal. Departamentul Apărării, Departamentul Afacerilor Veteranilor, Serviciul de Sănătate și Institutele Naționale de Sănătate își vor completa, de asemenea, cerințele de vaccinare anunțate anterior, despre care Casa Albă estimează că acoperă 2,5 milioane de lucrători.

Noile anunțuri depășesc ceea ce a anunțat Biden la începutul acestei veri, când a cerut vaccinarea lucrătorilor federali, dar a permis ca cei care au renunțat să fie supuși unor măsuri stricte de atenuare. Casa Albă a declarat că guvernul federal ar trebui să acționeze ca un model pentru alte state în propriile campanii de vaccinare și a lăudat companiile mari care impun vaccinarea angajaților.

Joi, Biden intenționează să anunțe o extindere majoră a testării gratuite, un pas despre care oficialii din domeniul sănătății publice au declarat că este esențial pentru blocarea virusului, în special în timp ce copiii se întorc la școală și unii muncitori se întorc la birouri.

Planul în șase direcții pe care Biden urmează să îl dezvăluie a fost finalizat de președinte și de membrii echipei sale de sănătate publică miercuri după-amiază. El a primit un briefing în biroul oval de la echipa sa de răspuns Covid-19 cu privire la noii pași anticipați.

Tags:
Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o