John Kerry: Avioanele rusești care au pătruns în Turcia puteau fi doborâte ca represalii

John Kerry: Avioanele rusești care au pătruns în Turcia puteau fi doborâte ca represalii
Foto: telegraph.co.uk

Secretarul de stat american, John Kerry a criticat intrarea avioanelor rusești în spațiul aerian turcesc și a afirmat că acestea puteau fi doborâte ca represalii, transmite agerpres.

„Suntem foarte îngrijorați de aceste incidente pentru că este exact genul de lucruri în legătură cu care noi am avertizat: dacă Turcia ar fi ripostat….s-ar fi putut ajunge la doborârea avioanelor”, a declarat Kerry într-o conferință la care participă în Chile.

Secretarul a mai declarat și că, după aceste evenimente, acesta și-a intensificat discuțiile diplomatice pentru ca în viitor să nu mai existe conflicte între avioanele rusești și cele ale coaliției.

„Aceste conversații sunt chiar mai intense acum și vom vedea foarte rapid dacă această situație poate fi detensionată”, a mai declarat Kerry punctând faptul că Rusia trebuie să acționeze în conformitate cu standardele internaționale.

John Kerry a sfătuit Moscova să comunice direct președintelui sirian Bashar al-Assad ceea ce se așteaptă de la el și ce ar trebui să facă în cadrul unei tranzacții politice în Siria.

“Dacă nu va face acest lucru, atunci vom continua să ne îndreptăm într-o direcție care cu siguranță va aduce mai mult terorism, mai mult conflict și posibil distrugerea completă a statului Siria”, a transmis secretarul american.

Ultima oră
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar