Joseph Daul și Wilfried Martens, PPE: Am luat act de faptul că referendumul nu a fost validat

Joseph Daul și Wilfried Martens, PPE: Am luat act de faptul că referendumul nu a fost validat
Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, și președintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, au informat că au luat act de faptul că referendumul pentru demiterea din funcție a...

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, și președintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, au informat că au luat act de faptul că referendumul pentru demiterea din funcție a președintelui Traian Băsescu nu a fost validat, din cauza neîndeplinirii pragului de 50% plus unul prezență, potrivit unui comunicat PPE.

Luăm act de faptul că referendumul pentru suspendarea președintelui României, Traian Băsescu, nu este validat. Instabilitatea politică declanșată de încercarea de a-l suspenda pe șeful statului trebuie să ia sfârșit. Acțiunile politice iresponsabile nu iși au locul în Uniunea Europeană și nu sunt tolerate de catre instituțiile europene și de către comunitatea democratică internațională„, se arată în comunicat.

Vezi AICI comunicatul PPE.

Traian Băsescu a ieșit învingător în urma demersului USL de a-l demite din funcție, după ce referendumul nu a reușit să aducă la urne 50% plus unul dintre românii cu drept de vot.

Ultima oră
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)