Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite

Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
Regele emerit Juan Carlos I, alături de fiul său, Regele Felipe al-VI-lea al Spaniei, la un eveniment desfășurat la Palatul Regal El Pardo din Madrid în 23 ianuarie 2017. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Andrews Archie/ABACA

A trecut un an de când regele emerit Juan Carlos I a părăsit Spania, pe fondul unui scandal legat de presupusele sale nereguli financiare. La ora actuală, fostul monarh spaniol trăiește în Emiratele Arabe Unite, unde duce o viață de lux, dar s-ar întoarce și mâine în țara sa dacă ar putea, spun surse apropiate de el, potrivit versiunii de limbă engleză a publicației El Pais.

În EAU, Juan Carlos I continuă să citească presa spaniolă, iar ceea ce citește – în special când subiectul se referă la el – îi strică mereu buna dispoziție din cauză că evenimentele relatate, în opinia sa, sunt incorecte sau cel puțin nu așa cum și le amintește, spun aceleași surse.

Juan Carlos I duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite

Juan Carlos a părăsit Spania pe 3 august 2020, iar de atunci trăiește pe Insula Zaya Nurai, aflată la un drum de 15 minute cu barca de Abu Dhabi. Este o zonă exclusivistă în care vin cei mai puternici oameni din lume, cu un hotel de cinci stele și cu 11 conace de mari dimensiuni.

Pe Zaya Nurai, restaurantele nu au ore fixe de deschidere, ci se deschid atunci când doresc clienții săi de elită. Conacul în care locuiește Juan Carlos măsoară 1.050 mp, însă parcela pe care se află se întinde pe 4.100 mp. Cuprinde șase dormitoare, șapte băi, o piscină și are prevăzut și un acces către o plajă privată.

În fiecare dimineață, regele emerit al Spaniei merge la sala de forță pentru cele două ore de fizioterapie, iar după-amiaza primește diverse vizite de la lideri locali sau de la cetățeni străini care locuiesc acolo, cum este cazul diplomatului spaniol Bernardino Leon.

Regele emerit al Spaniei și-ar dori să revină în țara sa

Juan Carlos I și-ar dori să revină în Palatul Zarzuela, unde a trăit timp de 57 de ani, însă această dorință complică situația, spun surse guvernamentale citate de El Pais.

Pe de altă parte, regele emerit nu poate reveni nici în La Zarzuela, nici în Spania atât timp cât este investigat de parchetul public și de agenția spaniolă de taxe. Deși anchetele păreau să se îndrepte spre final, ambele încep să devină tot mai complexe și se îndreaptă spre căi neașteptate.