Julian Assange ar putea fi extrădat în Statele Unite

Julian Assange ar putea fi extrădat în Statele Unite
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ar putea fi extrădat în Statele Unite. Australia a confirmat sâmbătă că ambasada sa din Washington se pregăteşte de o posibilă extrădare a acestuia în SUA, însă a...

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ar putea fi extrădat în Statele Unite. Australia a confirmat sâmbătă că ambasada sa din Washington se pregăteşte de o posibilă extrădare a acestuia în SUA, însă a minimizat aceste pregătiri, informează AFP.

Ambasada şi-a făcut treaba, pentru a fi în măsură să informeze Guvernul dacă se va dovedi că un demers în vederea extrădării este iminent. Nu există nicio dovadă privind un astfel de demers pentru moment„, a declarat ministrul australian al Comerţului, Craig Emerson, potrivit postului ABC.

Afirmațiile au fost făcute în urma unor informații publicate în presă sâmbătă, potrivit cărora diplomaţii australieni se aşteaptă ca fondatorul WikiLeaks să poată face obiectul unei urmăriri în SUA. Acuzațiile vizează fapte de  spionaj, din cauza acţiunilor site-ului WikiLeaks.

Joi, Julian Assange a primit azil politic de la Ecuador. În prezent, fondatorul WikiLeaks se află la ambasada acestei ţări din Londra.