Juncker și Verhofstadt, opinii comune: Liderii taberei Brexit sunt ca șobolanii care părăsesc corabia gata să se scufunde

Juncker și Verhofstadt, opinii comune: Liderii taberei Brexit sunt ca șobolanii care părăsesc corabia gata să se scufunde
Foto:euractiv.com

Boris Johnson, fost primar al Londrei și una dintre principalele voci pro-Brexit, a anunțat zilele trecute că nu va candida la președinția Partidului Conservator. La rândul său, Nigel Farage, un alt politician care a susținut cu tărie ieșirea britanicilor din blocul comunitar, a anunțat luni că se va retrage de la conducerea UKIP. În acest context, Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat, cu referire la cei doi politicieni, că liderii taberei Brexit nu sunt patrioți deoarece au părăsit corabia imediat ce au constatat că aceasta se scufundă.

”Eroii radioși de ieri ai Brexit-ului sunt eroii tragici de astăzi. Aceștia sunt, strict vorbind, retronaționaliști, nu patrioți. Patrioții nu părăsesc corabia atunci când situația devine dificilă, ei rămân”, a declarat oficialul european în cursul unei sesiuni plenare a Parlamentului European la Strasbourg, potrivit DPA.

Acesta a mai susținut că e de neînțeles cum politicieni britanici care erau atât de uniți în a susține că Marii Britanii îi este mai bine în afara Uniunii acum nu se pot pune de acord asupra modului în care să acționeze.”Aș fi crezut că aveau un plan. În loc să elaboreze un plan, ei părăsesc corabia”, a mai spus Juncker.

Un discurs similar l-a avut și șeful eurodeputaților liberali, belgianul Guy Verhofstadt. Acesta a susținut că ”susținătorii Brexitului mă fac să mă gândesc la șobolanii care părăsesc o corabie care se scufundă”.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)