Un jurnalist rus, cunoscut mai ales pentru investigațiile sale referitoare la corupția din primăria Moscovei, a fost arestat când se ducea să se întâlnească cu o sursă (FOTO)

Un jurnalist rus, cunoscut mai ales pentru investigațiile sale referitoare la corupția din primăria Moscovei, a fost arestat când se ducea să se întâlnească cu o sursă (FOTO)
Foto: Hepta - Aleksey Nikolskyi

Arestare suspectă în Rusia! Jurnalistul Ivan Golunov, cunoscut pentru anchetele privind corupţia din primăria Moscovei, a fost arestat de poliţia rusă sub acuzaţia de deținere de droguri. Ziarul online indepedent Meduza denunţă această acuzaţia drept una total instrumentată, conform BBC.

Poliţia susţine, însă, că a găsit asupra jurnalistul 4 grame de mefedronă, un drog sintetic şi ar fi găsit la percheziţiile de la domiciliul acestuia alte pungulițe cu narcotice și un cântar farmaceutic. Ministerul de Interne a difuzat fotografii cu aceast cântar prezentat ca dispozitiv artizanal pentru producerea de droguri sintetice.

Jurnalistul neagă acuzaţiile, iar publicaţia la care scris susţine că aceste probe ar fi fost plantate de către poliţişti pentru a îl putea elimina.

Foto: Facebook/ Ivan Golunov

Potrivit avocatului său, Dmitri Djulai, clientul său a fost lovit de două ori în arest de către polițiști, care i-au refuzat mult timp accesul la apărare.

„Numeroase elemente lasă să creadă că drogurile au fost plasate”, a spus el, în timp ce Meduza a afirmat că, în opinia sa, Golunov este anchetat pentru activitatea sa de ziarist și că acesta a primit amenințări în ultimele luni din cauza unei anchete la care lucra.

Ivan Golunov, pe care Meduza în descrie ca fiind „unul dintre ziariștii de investigații cei mai cunoscuți din Rusia, a publicat recent anchete legate de excrocheriile companiilor de microcredite, de criza deșeurilor din Moscova, de mafia cimitirelor și alte afaceri de corupție legate de deturnare de fonduri.

Tags: