Jurnalista din Rusia care a criticat ofensiva din Ucraina a fost eliberată: ”Sunt acasă. Totul este bine”

Jurnalista din Rusia care a criticat ofensiva din Ucraina a fost eliberată: ”Sunt acasă. Totul este bine”
Sursa FOTO-Captură video YouTube

UPDATE// Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, devenită celebră după ce a intrat în direct în emisie la televiziune cu o pancartă prin care critica ofensiva Moscovei în Ucraina, a anunţat luni că a fost eliberată la câteva ore după arestarea sa, informează AFP şi Reuters.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Jurnalista din Rusia, Marina Ovsiannikova, care a apărut în direct la televiziune cu o pancartă în timp ce critica invazia armatei ruse în Ucraina, a fost arestată duminică în Rusia, au precizat surse din anturaj şi avocatul femeii.

„Cred în ceea ce am făcut, dar acum înţeleg amploarea problemelor cu care trebuie să mă confrunt. Bineînţeles, sunt extrem de îngrijorată pentru siguranţa mea”, a declarat jurnalista, editor la Canal 1 (Pervîi Kanal) înainte să fie arestată.

Jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina a fost arestată

Cât despre motivul arestării jurnalistei, nu a fost făcută nicio declaraţie oficială în acest sens. Arestarea femeii vine la câteva zile după ce aceasta a manifestat lângă Kremlin, având o pancartă în semn de protest faţă de războiul provocat de Putin în Ucraina.

„Marina a fost arestată. Nu există informaţii despre locul în care se află”, se arată într-un mesaj postat pe contul Telegram de anturajul jurnalistei.

O jurnalistă din Rusia a protestat la televiziunea rusă

De asemenea, avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a declarat pentru  agenţia de presă Ria-Novosti că femeia a fost arestată, spunând că nu ştie unde a fost dusă clienta sa, relatează Agerpres. „Presupun că are legătură într-un fel sau altul cu actul său de protest”, a adăugat el.

 Marina Ovsiannikova a publicat vineri imagini pe Telegram în care apare ținând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest față de uciderea copiilor din Ucraina, numindu-l pe Vladimir Putin „ucigaş”, relatează Digi24.ro.

„Nu mă simt deloc ca un erou. Ştiţi, aş vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba şi că oamenii îşi vor deschide ochii”, a spus  ea înainte de arestare, citată de Agerpres.

Astfel că, pentru astfel de declaraţii, jurnalista riscă acum  urmărirea penală pentru publicarea de „informaţii false” şi „denigrarea” armatei, acuzaţii care pot duce la ani grei de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe