Jurnaliștii germani: Un român moare la fiecare 5 minute de COVID-19. Catastrofa medicală putea fi evitată

Jurnaliștii germani: Un român moare la fiecare 5 minute de COVID-19. Catastrofa medicală putea fi evitată

O persoană moare la fiecare cinci minute, unitățile de terapie intensivă sunt complet supraaglomerate: un val de coronavirus se dezlănțuie în România, care este mai violent ca niciodată, deși există suficient vaccin, susțin într-un reportaj jurnaliștii de la spiegel.

Jurnaliștii arată într-un material video secțiile ATI și de primire urgențe pline cu pacienți care se luptă să suraviețuiască. De asemenea, jurnaliștii scriu și despre medicii care au ajun la căpătul puterilor într-un haos sanitar care putea fi prevenit.

Jurnaliștii germani au ajuns în satele din România unde au dorit să afle cauzele care au dus la situația medicală din prezent: reticiența românilor de a se vaccina împotriva COVID-19:

“Nu sunt ferm convins că este cum a fost vaccinul de gripă, că este la fel de eficient”, susține un localnic în vârstă jurnaliștilor Germani

“Și cu vaccinul poți să faci boala. Nu e o chestie, vai faci vaccinul și nu mai faci covid”, susține și o tânără de 18 ani.

Jurnaliștii au stat de vorbă și cu românii care au ajuns în spital după ce au refuzat să se vaccineze:

“Am zis să mai las să mai treacă. Dar nu a fost bine. Regret acum. Dacă aș putea să o iau de la capăt m-aș duce prima”, a precizat o pacientă infectată cu COVID și internată la Institutul Matei Balș.

Ultima oră
20:06 - Doar 32.734 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Câte au primit prima doză
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis