Kadîrov se laudă că a „eliberat” un sat din Donețk. Armata rusă anunțase același lucru acum o săptămână

Kadîrov se laudă că a „eliberat” un sat din Donețk. Armata rusă anunțase același lucru acum o săptămână
Foto: captura video.

Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor, a anunțat în mod surprinzător duminică „eliberarea” satului Peski, din apropierea orașului Donețk. Anunțul surprinde în condițiile în care pe 13 august, Ministerul Apărării de la Moscova raportase deja „eliberarea completă” a localității, în actualizarea zilnică a situației de pe front, remarcă publicația rusă independentă Mediazona.

Anunțul halucinant al lui Kadîrov

„Teritorii eliberate! Așezarea de lângă Donețk, în care se aflau ocupanții ucraineni, a fost curățată de formațiunile Bandera, iar acum a fost ocupată de trupele aliate, raportează Muslim Alkhazurov. Forțele armate s-au retras în grabă și ușor, lăsând în urmă muniția”, a scris Ramzan Kadîrov duminică.

Cu exact o săptămână înainte de această postare, Ministerul rus al Apărării susținea, potrivit agenției de stat RIA Novosti, că „în urma acțiunilor ofensive ale forțelor aliate, așezarea Peski din RPD (autointitulata Republică Populară Donețk, n.r.) a fost complet eliberată”.

Satul Peski este situat în suburbiile nord-vestice ale orașului Donețk, iar luptele pentru acesta – ca și pentru orașele Mariinka și Avdiivka – între forțele ucrainene și milițiile autoprocalmatei RPD se dau încă din 2014, de la începutul conflictului armat dintre cele două tabere.

Kadârov, decorat de Putin cu cel mai râvnit onoriu

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, ar fi fost decorat de președintele Vladimir Putin, cu unul din cele mai importante onoruri din istoria Rusiei. Anunțul a fost făcut chiar de către acesta pe canalul său de Telegram, unde a precizat că a primit Ordinul „Alexandr Nevski”.

„Prieteni, la propunerea vicepreședintelui Guvernului Federaţiei Ruse, Marat Khusnullin, prin decretul președintelui Federației Ruse, am fost distins cu Ordinul Alexandru Nevski pentru marea mea contribuţie la dezvoltarea socio-economică a Republicii Cecenă şi soluționarea eficientă a sarcinilor de mare importanţă naţională”, a precizat Kadîrov.

Urmăriți B1TV.ro și pe