Kanye West vrea să câștige alegerile prezidențiale din SUA și spune că a fost bolnav de COVID-19. Ce a declarat rapperul înainte de cea mai importantă cursă electorală din lumea liberă

Kanye West vrea să câștige alegerile prezidențiale din SUA și spune că a fost bolnav de COVID-19. Ce a declarat rapperul înainte de cea mai importantă cursă electorală din lumea liberă
foto: Hepta.ro / Zuma Press / SMG

Rapperul Kanye West a anunțat, miercuri, că s-a înscris în cursa prezidențială din SUA pentru a câștiga. Cu această ocazie, el a respins speculațiile potrivit cărora ar candida la alegerile din 3 noiembrie pentru a rupe din bazinul electoral al lui Joe Biden, explicând că este „o formă de rasism și supremație albă” să sugerezi că toate persoanele de culoare ar trebui să voteze cu democrații.

Kanye West vrea să câștige alegerile prezidențiale din SUA. Ce a declarat rapperul

Kanye West, care anterior era unul dintre susținătorii lui Donald Trump, pare să se fi delimitat de cel de-al 45-lea președinte al SUA. El și-a anunțat candidatura încă de sâmbătă, dar a revenit cu noi precizări, miercuri, într-un interviu pentru Forbes.

„Îmi dau șapca roșie jos”, a afirmat Kanye West, făcând referire la celebrul mesaj înscris pe culoare republicană „Make America Great Again” (n.r. – „Să facem America grozavă din nou”). „La fel cum am făcut toate lucrurile din viața mea, o fac ca să câștig”.

Donald Trump, președintele în exercițiu, a oferit deja o primă reacție pe acest subiect. El a spus că dacă într-adevăr va candida, Kanye West ar trebui să vadă acest demers ca unul de „încercare pentru ceea ce se va întâmpla peste patru ani”, explicând că ar putea să fie prea târziu pentru ca rapperul să se mai înscrie în cursa prezidențială, potrivit NDTV.

Kanye West susține că a fost bolnav de COVID-19

Kanye West a mărturisit că a fost bolnav de COVID-19 în luna februarie și este suspicios cu privire la dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient: „Deci atunci când ne anunță că vor rezolva COVID-19 cu un vaccin, sunt extrem de prudent. (…) Acesta este semnul fiarei. Vor să pună cipuri în noi, vor să ne facă tot felul de lucruri, pentru ca noi să nu mai putem trece de Porțile Raiului”.

Rapperul Kanye West, care a mărturisit că nu a votat niciodată până acum, susține că se va înscrie în cursa prezidențială sub stindardul „the Birthday Party” (n.r. – partidul de la ziua de naștere), cu îndrumarea lui Elon Musk și un candidat controversat pentru postul de vicepreședinte al SUA, pe care l-ar fi ales deja.

Așadar, Kanye West a condamnat sugestiile potrivit cărora membrii comunității de culoare din SUA ar trebui să voteze cu democrații, în speță cu Joe Biden, catalogându-le drept „o formă de rasism și supremație albă”. Unul dintre cei care alimentaseră aceste speculații fusese chiar Biden, care i-a spus unei gazde proeminente de la un post radio că afro-americanii care îl susțin pe Donald Trump „nu sunt negri”.

„Nu trebuia să fac pe istețul. Nimeni nu ar trebui să voteze cu vreun partid doar pentru că e dintr-o rasă anume sau are o anumită religie, sau provine dintr-un anumit context”, a afirmat Joe Biden, retrăgându-și astfel poziția controversată, potrivit The Telegraph.