Kelemen Hunor, liderul UDMR: ‘După alegerile locale trebuie să căutăm alianţe împreună cu PNL acolo unde se poate’

Kelemen Hunor, liderul UDMR: 'După alegerile locale trebuie să căutăm alianţe împreună cu PNL acolo unde se poate'
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

UDMR vrea alianțe cu PNL ‘acolo unde se poate’. Liderul maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că că după alegerile locale şi parlamentare este nevoie de crearea unei stabilităţi politice.

Kelemen Hunor: Trebuie să căutăm alianțe împreună cu PNL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că după alegerile legislative din 6 decembrie trebuie creată o stabilitate politică, vorbind despre posibile alianțe ale formațiunii pe care o conduce cu PNL.

Acesta a mai spus în cadrul reuniunii preşedinţiei Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”, la care a luat parte și premierul Ludovic Orban, că România „de opt ani de zile este într-o criză politică permanentă”, amintind că au existat zece guverne în acest interval de timp.

„Vă daţi seama ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile. De aceea, după alegerile locale şi parlamentare avem obligaţia de a crea stabilitate politică. Fără stabilitate politică pentru patru ani de zile sau pentru opt ani de zile – eu încerc să mă gândesc pe termen lung – va fi greu să avem succes în România. De aceea, după alegerile locale trebuie să căutăm alianţe împreună cu PNL acolo unde se poate. După alegerile locale avem nevoie de o stabilitate, de o majoritate parlamentară, avem nevoie de proiecte şi priorităţi foarte clare, proiecte tehnice bine creionate, altfel degeaba avem 80 de miliarde la dispoziţie. Fără proiecte, fără prioritizarea acestor proiecte, fără stabilitate politică, fără solidaritate şi fără dialog va fi greu şi, din acest punct de vedere, discutând cu colegii din PNL, cu Ludovic, cu ceilalţi colegi din PNL, mi-am dat seama că în această perioadă nu avem încotro decât să căutăm împreună în anii care urmează o ieşire din această criză”, a spus Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor: UDMR şi PNL au deziderate şi scopuri comune

El a subliniat că UDMR şi PNL au viziuni comune, arătând că asigurarea unei dezvoltări sustenabile pentru fiecare român este unul dintre proiectele care leagă cele două formațiuni politice.

„Cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi, indiferent că suntem din UDMR sau colegi în PNL, este să asigurăm o dezvoltare sustenabilă în România, în ţara noastră, pentru fiecare om, pentru fiecare cetăţean şi de aceea eu văd că în perioada imediat următoare trebuie să încercăm să creştem încrederea între noi, fiindcă au fost probleme în trecut, dar trebuie să ne întoarcem spre viitor şi UDMR – un membru foarte vechi în PPE şi sunt convins că un membru credibil – va fi un partener şi succesul nostru va fi şi succesul PPE, succesul României va fi şi succesul Europei şi vom căuta să acordăm sprijin şi să facem parte din soluţie în anii care urmează pentru ţara noastră”, a mai spus preşedintele UDMR.

Ultima oră
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar au stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut
11:33 - DLAF a sesizat DNA și cu privire la proiectul pe fonduri europene care a avut ca beneficiar firma lui Dan Barna: „Au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”
11:22 - Furnizorii de gaze și energie au început să trimită notificări de creștere a prețurilor. Ce pot face consumatorii în această situație