Kiev: ultimul atac cu drone a dus la daune semnificative pentru întregul sistem energetic. Orașul nu va avea mai mult de 10 ore de energie electrică pe zi

Kiev: ultimul atac cu drone a dus la daune semnificative pentru întregul sistem energetic. Orașul nu va avea mai mult de 10 ore de energie electrică pe zi
Foto: Pixabay

Chiar și în cel mai optimist scenariu, este puțin probabil ca Kievul să aibă mai mult de 10 ore de energie electrică pe zi la începutul lunii ianuarie, potrivit unui expert în criza energetică din Ucraina.

Ultimul val de atacuri cu drone rusești „s-a concentrat în mod special asupra rețelei electrice a Kievului și a dus la daune semnificative pentru întregul sistem”, a declarat Oleksandr Kharchenko, director al Centrului de Cercetare a Industriei Energetice, la televiziunea ucraineană.

Ultimul atac cu drone a dus la daune semnificative pentru întregul sistem energetic

„Având în vedere natura pagubelor, cred că locuitorii orașului Kiev ar trebui să se pregătească pentru faptul că, în următoarele două-trei săptămâni, disponibilitatea energiei electrice timp de patru-șase ore în casă [pe zi] ar fi o veste bună.”

„În cel mult o săptămână și jumătate, mai degrabă, poate într-o săptămână, vom reveni la întreruperi programate, în orașul Kiev și în regiune”, a adăugat Kharchenko, scrie Digi24.

Însă, chiar și în aceste condiții, a spus el, „în cel mai bun caz, vom avea electricitate 10 ore pe zi și 14 ore fără electricitate” la începutul noului an.

Perturbarea constantă a alimentării cu energie electrică a deteriorat substațiile mici

În timp ce vestea bună a fost că „o cantitate mare de echipamente trebuie să ajungă”, inclusiv generatoare mobile, perturbarea constantă a alimentării cu energie electrică a deteriorat substațiile mici, a spus el.

„Echipele de reparații nu pot fi peste tot în același timp. Atunci când se decide dacă să se repare ceva care asigură 30 de case sau o substație care asigură trei case, alegerea se face adesea în favoarea celei în care pot fi conectați mai mulți oameni. Așadar, există situații izolate în care oamenii suferă cu adevărat”, a explicat Kharchenko, adăugând că inginerii învață cum să atenueze efectele rachetelor rusești și ale atacurilor cu drone.

Este probabil ca unii ucraineni „să fie forțați să sărbătorească Anul Nou în condiții extrem de dificile”, a spus el, recomandând ca oamenii să se conecteze cu prietenii care au generatoare. „Cred că va fi mai distractiv să fim împreună”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea