Prima apariție în public a liderului nord-coreean Kim Jong Un. Acesta nu mai fusese văzut din 11 aprilie (VIDEO, FOTO)

Prima apariție în public a liderului nord-coreean Kim Jong Un. Acesta nu mai fusese văzut din 11 aprilie (VIDEO, FOTO)
foto: Hepta - Zuma Press / Xinhua / KCNA

După trei săptămâni de speculații intense cu privire la sănătatea lui Kim Jong Un, agenția națională de știri KCNA a declarat sâmbătă că liderul nord-coreean a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte. Aceasta este prima sa apariție de la 11 aprilie până astăzi, potrivit Reuters.

Apariția lui Kim Jong Un la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte

Absența lui Kim Jong Un a ridicat mai multe semne de întrebare și a dat naștere mai multor speculații referitoare la starea sa de sănătate. Acum, agenția națională de știri KCNA susține că liderul Coreei de Nord a participat la o ceremonie de tăiere a panglicii cu ocazia inaugurării unei fabrici de îngrăşăminte.

KCNA a declarat că Kim Jong Un a tăiat o panglică la ceremonia de vineri și că cei prezenți la eveniment „au izbucnit în aclamații tunătoare și au strigat ‘ura!’ Pentru liderul suprem…”

Prima apariție în public a liderului nord-coreean Kim Jong Un

Kim a fost văzut în fotografii zâmbind și vorbind cu ajutoare la ceremonia de tăiere a panglicii și, de asemenea, în timp ce vizita fabrica. Autenticitatea fotografiilor, publicată pe site-ul oficial ziarului Rodong Sinmun, nu a putut fi verificată.

Foto: Hepta – Zuma Press / Xinhua / KCNA

Mulți din mulțimea de oameni, descriși ca oficiali ai armatei, partidului de guvernământ și comunității care lucrau la proiect, purtau măști de protecție și stăteau la o distanță de podium, unde Kim Jong Un și asistenții săi au luat parte la ceremonie.

Cu toate acestea, agenția de știri Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste informații.

Foto: Hepta – Zuma Press / Xinhua / KCNA

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de coronavirus și a declarat că a luat măsuri dure pentru a preveni apariția unui focar. Unul dintre motivele absenței lui Kim a fost sugestia că ar fi luat măsuri de precauție împotriva răspândirii coronavirusului.

Kim Jong Un a fost însoțit de înalți oficiali nord-coreeni, inclusiv de sora sa mai mică, Kim Yo Jong, și de vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri de Stat, Pak Pong Ju, și de premierul cabinetului, Kim Jae Ryong, a mai declarat KCNA.

Foto: Hepta – Zuma Press / Xinhua / KCNA

Kim Jong Un a apărut ultima dată în public pe 11 aprilie

Ultima apariție în public a lui Kim Jong Un în mass-media de stat din Coreea de Nord pe 11 aprilie. Ba mai mukt, cea mai importantă sărbătoare a Coreei de Nord, aniversarea nașterii tatălui fondator al țării, Kim Il Sung, de pe 15 aprilie, a trecut fără vreun discurs sau vreo mențiune din partea lui Kim Kim Jong Un.

„Au existat o serie de zvonuri recente despre sănătatea lui Kim (fumatul, inima și creierul). Dacă Kim este internat în spital, ar explica de ce nu a fost prezent la sărbătorile importante din 15 aprilie”, a declarat Bruce Klingner, fost șef adjunct al diviziei CIA pentru Coreea de Nord, care a adăugat că ”de-a lungul anilor, au existat o serie de zvonuri false despre sănătatea lui Kim Jong-un sau a tatălui său. Va trebui să așteptăm și să vedem”.

Totodată, Kim Jong Un a dispărut din ochiul public mai mult de o lună în 2014, ceea ce a determinat, de asemenea, speculații despre sănătatea sa. Ulterior s-a întors cu un baston, iar câteva zile mai târziu informațiile din Coreea de Sud au spus că i-a fost eliminat un chist din gleznă.

Un raport publicat de site-ul sud-coreean Daily ND, coordonat de dezertori nord-coreeni, arată că Kim a fost supus unei intervenţii cardiovasculare pe 12 aprilie.

Kim a fost supus operației din cauza „fumatului excesiv, obezității și suprasolicitării”, potrivit site-ului de știri, iar acum urmează tratament într-o vilă din Hyangsan.

Toturși, pentru a mai elimina din speculații,Moon Chung-in,consilierul pentru securitate națională al presedintelui sud-coreeanMoon Jae-in, a declarat că liderul nord-coreean, ”este în viață și bine”.