Kim Jong-un s-a aflat în stare gravă din cauza COVID, dezvăluie sora dictatorului nord-coreean

Kim Jong-un s-a aflat în stare gravă din cauza COVID, dezvăluie sora dictatorului nord-coreean
În imagine: Liderul nord-coreean Kim Jong Un. Foto: Hepta - DPA Images

Kim Jong-un a suferit de „febră” în timpul pandemiei de Covid, a spus sora sa – în ceea ce pare a fi prima sugestie că a avut virusul. De asemenea, Kim Yo-jong a dat vina pe Coreea de Sud pentru focarul din țara sa – spunând că a trimis pliante contaminate cu Covid peste graniță. Coreea de Sud a respins afirmațiile ca fiind „nefondate”.

Kim Jong-un a fost în stare gravă din cauza COVID

Corea de Nord și-a anunțat primul focar de Covid în mai și de atunci a raportat infecții cu febră și decese. Dar există îndoieli larg răspândite asupra datelor, în special asupra numărului scăzut de decese, scrie BBC.

În discursul său, sora lui Kim – care este un înalt oficial puternic – a învinuit Coreea de Sud pentru răspândirea Covid-ului în Nord, trimițând pliante peste graniță. Activiștii din Coreea de Sud au făcut acest lucru de zeci de ani, folosind baloane pentru a transmite materiuale de propagandă în Nord, deși practica a fost interzisă anul trecut.

Ea a avertizat că Coreea de Nord ia în considerare „un răspuns puternic de represalii”.

Tot în discursul său, doamna Kim a vorbit despre sănătatea fratelui ei, spunând: „Chiar dacă era grav bolnav de febră mare, nu s-a putut întinde o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la final în fața războiului antiepidemic”.

Coreea de Nord se referă la „febră” mai degrabă decât la pacienții cu coronavirus din cauza lipsei echipamentelor de testare.

Între timp, domnul Kim a declarat o „victorie strălucitoare” asupra virusului și a lăudat „tenacitatea de neînduplecat” a nord-coreenilor, a raportat KCNA.

Liderul nord-coreean a ordonat ridicarea restricțiilor și a salutat „miracolul” a doar 74 de decese cauzate de virus

Coreea de Nord nu a raportat niciun nou caz suspect din 29 iulie – dar observatorii internaționali spun că țara are teste limitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”
18:55 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 2 – 8 octombrie 2022. Aspecte astrale de mare forță (VIDEO)