Kim Jong Un s-ar fi vaccinat anti-coronavirus cu un vaccin chinezesc

Kim Jong Un s-ar fi vaccinat anti-coronavirus cu un vaccin chinezesc
Sursa Foto: Hepta.ro

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, și nomenclatura din Coreea de Nord s-ar fi vaccinat anti-coronavirus cuun vaccin experimental, transmite Reuters.

Kim Jong Un ar fi folosit un vaccin experimental

Un analist american a afirmat că autoritățile chineze au pus la dispoziţia liderului nord-coreean Kim Jong Un şi a familiei acestuia un vaccin experimental anti-Covid-19. Acesta a citat două surse neidentificate din serviciile de informaţii nipone.

Potrivit lui Harry Kazianis, expert în Coreea de Nord la institutul de analize Center for the National Interest din Washington, Kim, familia sa şi mai mulţi înalţi responsabili ai regimului de la Phenian au fost vaccinaţi.

În momentul acesta nu se știe exact ce companie a livrat vaccinul anti-Covid şi dacă s-a dovedit că acesta este sigur, a mai spus expertul.

”Riscul este prea mare”

Cu toate acestea, unii dintre specialiștise îndoiesccă liderul nord-coreean ar folosi un vaccin experimental.

”Fie şi dacă ar exista un vaccin chinezesc deja aprobat, niciun medicament nu este perfect şi (Kim) nu şi-ar asuma riscul, când are atâtea adăposturi unde se poate izola aproape complet”, a precizatChoi Jung-hun, expert în boli infecţioase. De menționat este că acesta a fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud în 2012.

La rândul său, Mark Barry – editor la International Journal on World Peace -a estimat că liderul nord-coreean ar prefera vaccinuri europene avizate celui furnizat de Beijing.

”Riscul este prea mare. Dar e mulţumit să primească echipamente de protecţie personală chinezeşti”, a menţionat Barry.

Harry Kazianis a scris într-un articol în publicaţia online 19FortyFive, citându-l pe cercetătorul american Peter Hotez, că cel puţin trei companii din China lucrează la un vaccin anticoronavirus. Printre acestea se numără Sinovac Biotech Ltd, CanSinoBio, precum şi Sinopharm Group.

Compania Sinopharm susţine că vaccinul pe care îl produce a fost folosit deja de unmilion de persoane în China, deşi nu se ştie ca vreuna dintre companii să fi lansat public faza a treia a testelor clinice pentru tratamentele lor anti-COVID-19, menţionează Reuters.

Ultima oră
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic