Klaus Iohannis, despre alegerile locale: Așteptarea mea este ca PNL să obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre alegerile locale: Așteptarea mea este ca PNL să obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis spune că se așteaptă ca, la alegerile locale din 27 septembrie, PNL să onbțină un rezultat record, iar PSD să nu mai dețină jumătate dintre pozițiile din administrația locală. În conferința de presă pe care a susținut-o miercuri, la Palatul Cotroceni, șeful statului s-a referit și incidentele care au avut loc în timpul campanieie electorale, precizând că își dorește să se ajungă la un moment dat la situația în care candidații să nu mai dea dovadă de „excese” în confruntările cu adversarii politici.

Klaus Iohannis:Mă aștept la un rezultat record din partea PNL, la alegerile locale

”În orice campanie au fost excese și eu îmi doresc să nu mai fie. Sper să prindem vremurile în care politicienii își vor prezenta ofertele, nu înjurăturile. PNL este, fără doar și poate, cel mai important partid azi pe scena politică și trebuie să demonstreze acest lucru și la alegerile locale. Mă aștept la un rezultat record din partea PNL,mă aștept să aibă mai multi aleși locali, primării decât au avut vreodată în ultimii 30 de ani. PSD ocupă peste jumătate din pozițiile din administrația locală și mă aștept să nu mai ocupe jumătate. Există tot felul de sondaje care arată votul politic, dar la locale contează și persoana candidatului. Așteptarea mea este ca PNL să obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PNL se aflăpe primul loc în opțiunile electoratului, potrivit unui sondaj IMAS, realizat în luna august

PSDscade masiv în sondajele de opinie, chiar înaintea alegerilor locale. BarometrulEuropa FMpentru luna august, realizat de IMAS, indică o scădere importantă pentru social-democrați, care sunt cotați cu 20,8% din intențiile de vot. Este cel mai slab scor din ultimele 8 luni înregistrat dePSD.PNLse menține în continuare pe primul loc, cu 33,6% din opțiuni, în timp ce alianța USR – PLUS se situează pe locul al treilea, cu 18,3%.

Pro România a crescut în august, la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta era cotat la 9,7%. UDMR staţionează deasupra pragului electoral, cu 5,7%, după ce în iulie 5,6% dintre români ar fi votat cu această formațiune. Pe de altă parte,PMPșiALDErămân sub pragul care le-ar permite să intre în Parlament. Partidul Mișcarea Populară este cotat la 4,1%, în timp ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu ar primi doar doar 2,4% din sufragii.