Klaus Iohannis, despre transformarea grupurilor de luptă în brigăzi: „Pentru noi este important să avem decizia, să ne pregătim temeinic”

Klaus Iohannis, despre transformarea grupurilor de luptă în brigăzi: Pentru noi este important să avem decizia, să ne pregătim temeinic
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Madrid, unde participă la Summitul NATO că este așteptat ca grupurile de luptă aflate pe flancul estic să devină brigăzi:

„Avem un număr important de aliați, deja în România și ne așteptăm să crească acest număr pentru a ajunge la capacitatea operațională pentru grupul de luptă care va fi condus de Franța.

În continuare dacă se hotărăște că ele vor fi completate sau mărite la nivel de brigadă, cu siguranță vom avea mult mai mulți militari. Aceste lucruri nu se vor întâmpla de pe o săptămână pe alta. Aceste mișcări durează luni sau ani de zile.

Pentru noi este important să avem decizia, să ne pregătim temeinic și să avem trupe care colaborează foarte bine împreună”.

Iohannis a mai spus că este posibil ca România să beneficieze de forțe și echipament militar prepoziționate:

„Nu vom avea doar forțe prealocate, militari care în caz de conflict vor ști că vor veni în România, vom avea și echipamente prepoziționate, care au o mobilitate redusă șic are vor fi poziționate  destul de aproape pentru ca atunci când este nevoie de o prezență a trupelor să existe simultan și o mișcare de echipamente.

Mobilitatea militară este o temă foarte importantă, ține și de infrastructura critică, de autostrăzi, de căi ferate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație