Klaus Iohannis, felicitat de premierul Ungariei pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale

Klaus Iohannis, felicitat de premierul Ungariei pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale
Foto: zeit.de

Președintele ales Klaus Iohannis a fost felicitat, joi, de premierul Ungariei, Viktor Orban, și le-a mulțumit etnicilor maghiari din România pentru că „au avut curajul să participe la o astfel de luptă, sporind în acest fel calitatea politici românești”, relatează Agerpres care citează MTI.

În cadrul unei sesiuni plenare a Conferinței Permanente Ungare, Orban, vorbind despre alegerile din Bazinul Carpatic din 2014, a spus că etnicii maghiari și-ar putea crește reprezentarea și i-a felicitat în context pe ungurii din Vojvodina pentru că au un partid la guvernare.

În același timp, el a făcut o trimitere elogioasă la Laszlo Brenzovics, șeful Federației Culturale Ungare din Transcarpatia, care a obținut un loc în Parlamentul ucrainean.

Cu aceeași ocazie, șeful executivului de la Budapesta le-a cerut aliaților țării sale să promoveze interesele Ungariei, explicând că aceste interese sunt ”pacea, securitatea energetică și oportunitățile comerciale”.

Primul ministru ungar a insistat că Ungaria și-a respectat întotdeauna obligațiile internaționale ”fără nicio ezitare”, dând ca exemple contribuția ungară la misiunea NATO din Afganistan și faptul că țara sa ”a mers în Irak la cererea Statelor Unite ale Americii”.