Klaus Iohannis, despre negocierile privind Brexit-ul: Pentru noi arată foarte bine

Klaus Iohannis, despre negocierile privind Brexit-ul: Pentru noi arată foarte bine
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că pentru România stadiul negocierilor privind Brexit „arată foarte bine”.

„Despre Brexit o să vă spun mai multe probabil mâine, după ce terminăm discuţia, dar aşa, în deschidere, pot să vă spun că aşa cum stăm acum pentru noi arată foarte bine”, a declarat șeful statului înaintea reuniunii Consiliului European, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a mai spus că în cadrul discuțiilor se va aborda și solicitarea Marii Britanii de a avea o poziţie comună privind Rusia.

„Asta este una dintre temele pe care le vom discuta astăzi şi împreună cu ceilalţi lideri vom găsi cu siguranţă un punct de vedere comun care pe urmă va fi comunicat. Nu este singura temă complicată astăzi, ştiţi bine că avem bunăoară politica de tarife la oţel şi aluminiu, care sunt în continuare în discuţie, se pare chiar că avem ceva şanse de negociere şi în acest fel vom avea astăzi foarte târziu discuţia, poate se mai mişcă ceva. Avem, de asemenea, discuţii pe relaţia Uniunii cu Turcia, în pregătirea unui summit care este planificat luna viitoare, avem mâine discuţii pe Brexit. Iată o agendă extrem de bogată şi destul de complicată astăzi şi mâine”, a mai spus Klaus Iohannis.