Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală ONU din SUA: Șeful statului se va întâlni cu vicepreședintele Joe Biden la Casa Albă (VIDEO)

Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală ONU din SUA: Șeful statului se va întâlni cu vicepreședintele Joe Biden la Casa Albă (VIDEO)

După Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la New York pentru a participa la Adunarea Generală ONU. Acolo, România va fi reprezentată pentru prima dată după 10 ani la nivel de şef de stat.

Discuţiile de la summit se vor axa, printre altele, pe contracararea acţiunilor ISIS, dar şi pe eradicarea sărăciei. Şeful statului are stabilită şi o întrevedere oficială, la Casa Alba, cu vicepreședintele Joe Biden.

“Voi pleca împreuna cu delegația mea la New York. Voi participa la Adunarea Generală ONU.

Voi avea de asemenea plăcerea să am o întâlnire cu vicepreședintele Joe Biden la Casa Albă. Această primă întâlnire oficială va fi fundamentată pe obiectivul ferm întăririi parteneriatului strategic între România și SUA”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după Consiliul European Extraordinar informal de la Bruxelles ce a avut loc miercuri, că România va contribui cu 300.000 de euro în următorii trei ani la Programul Alimentar Mondial pentru ajutorarea refugiaţilor din taberele aflate în preajma zonelor de conflict. Totodată, acesta susâine că ideea potrivit căreia Consiliul European ar fi putut relua în discuţie tema cotelor obligatorii privind refugiaţii este „falsă” şi „fundamental greşită”, afirmând că ea a fost lansată din „neştiinţă” de către lideri politici din România. (Detalii AICI)

Iohannis se întâlnește cu vicepreședintele SUA Joe Biden la Casa Albă