Kremlin: Senatul a autorizat utilizarea forțelor armate ruse în Siria, la cererea lui Putin

Kremlin: Senatul a autorizat utilizarea forțelor armate ruse în Siria, la cererea lui Putin
Foto: deschide.md

Camera Superioară a Parlamentului Federal rus a autorizat utilizarea forțelor armate ruse în afara granițelor țării, la solicitarea președintelui Vladimir Putin, informează TASS și RIA Novosti, citate de Agerpres.

Senatorii au votat propunerea președintelui rus în unanimitate.

Șeful administrației prezidențiale ruse, Serghei Ivanov, a declarat că forțele militare ruse vor fi implicate doar în operațiuni aeriene, excluzând utilizarea lor în operațiuni terestre, și că totul se va desfășura conform normelor de drept internațional.

Ivanov a mai precizat  liderul de la Damasc Bashar al-Assad i-a solicitat lui Putin ajutorul militar.

Ultima dată când Putin s-a adresat  cu o astfel de solicitare a fost în martie 2014, când a cerut autorizarea utilizării armatei ruse în Crimeea, regiune ucraineană care a fost ulterior anexată Rusiei.

Conform Constituției, problema utilizării forțelor armatei ruse în afara teritoriului Rusiei revin Consiliului Federației, care examinează astfel de probleme doar la cererea președintelui țării.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele