Kremlinul recomandă prudenţă în speculaţiile privind armele nucleare

Kremlinul recomandă prudenţă în speculaţiile privind armele nucleare
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

După ce Vladimir Putin a decretat anexarea regiunilor ocupate din Ucraina la Federația Rusă, Kremlinul anunță că speculaţiile că Kremlinul ar putea folosi armele nucleare au rolul doar de a răspândi panica.

Ce spune Kremlinul despre folosirea armelor nucleare

„Oamenii care vorbesc despre escaladarea nucleară se comportă foarte iresponsabil’, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Acesta a făcut aceste declarații în ciuda faptului că Vladimir Putin a spus că Rusia îşi va apăra teritoriul cu orice mijloace necesare, conducând la speculaţii cu privire la utilizarea armelor nucleare pe fondul anexărilor.

Potrivit lui Peskov, forţa nucleară este posibilă doar dacă „însăşi existenţa Rusiei” este în joc, susţinând că „formularea corectă este foarte importantă”.

Printre altele, Kremlinul a declarat vineri că trebuie încă „clarificat” dacă Rusia anexează totalitatea regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie sau doar părţile pe care le ocupă, adaugă France Presse.

„În ceea ce priveşte (graniţele) regiunilor Herson şi Zaporojie, trebuie să clarific”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, cu două ore înainte de ceremonia la care Vladimir Putin urmează să oficializeze anexarea a patru regiuni ale Ucrainei.

Continuă avansul ucrainenilor

Liderul administrației separatiste susținute de Rusia  din Donețk, Denis Pușilin, a declarat vineri că bastionul rusesc de la Lyman, din nordul regiunii, este „semi-încercuit” de armata ucraineană și că veștile de pe front sunt „alarmante”, transmite Reuters.

Cu o populație de aproximativ 20.000 locuitori, Lyman a fost invadată de Rusia în mai.

Surse rusești au indicat că trupele ucrainene au finalizat joi seară învăluirea trupelor rusești din zona Lyman.

Urmăriți B1TV.ro și pe