La ora actuală nu există planuri pentru o vizită a lui Joe Biden în Ucraina, spune Casa Albă

La ora actuală nu există planuri pentru o vizită a lui Joe Biden în Ucraina, spune Casa Albă
Al 46-lea președinte al SUA, Joe Biden. Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

La ora actuală nu există planuri pentru o vizită a președintelui american Joe Biden în Ucraina, în ciuda călătoriilor pe care le-au efectuat în regiune în ultimele săptămâni secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, și președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a precizat Casa Albă luni pentru CNN.

Jen Psaki (Casa Albă): Nu există planuri în lucru pentru o vizită a lui Joe Biden în Ucraina

„Ei bine, nu există planuri în lucru la acest moment și, evident, vom continua să analizăm”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. „Și așa cum știți, obiectivul nostru este să redeschidem ambasada, să îi avem pe diplomații noștri înapoi acolo, nu doar călătorind acolo și înapoi, ci prezenți în țară, și știu că președintelui i-ar plăcea să viziteze Ucraina, dar, nu, niciun plan în lucru în acest moment”, a mai spus oficialul american.

Cu Federația Rusă pe cale să sărbătorească „Ziua Victoriei” pe 9 mai, o sărbătoare proeminentă care marchează predarea Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial, Jen Psaki a sugerat că SUA ar avea mai multe lucruri de transmis ca „să marcheze sprijinul nostru pentru ucraineni și europeni într-o anumită măsură” în următoarele zile, însă a evitat să ofere și alte detalii.

Diverși oficiali au spus pentru CNN că președintele rus Vladimir Putin dorește să sărbătorească în acea zi un soi de victorie în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei.

„Ei bine, știm că președintele Putin a reliefat semnificația acestei zile, pentru el și pentru armata rusă, dar în acest moment nu am nimic de anticipat sau de prezis de aici cu privire la ceea ce ar putea face sau nu”, a continuat Jen Psaki.

Potrivit Casei Albe, Joe Biden a discutat cu delegația americană care a vizitat Ucraina în acest weekend, delegație condusă de Nancy Pelosi, însă intenționează să obțină „o informare mai extinsă din partea lor atunci când se vor întoarce”.

„(Administrația Biden) va continua să se consulte cu și să se bazeze pe sfatul Departamentului Apărării cu privire la ce sisteme de arme și echipament au nevoie ucrainenii pentru a reuși în acest război”, a mai afirmat secretarul de presă al Casei Albe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”