La vot, fără teamă de Covid-19: Locuitorii unei comune din Ialomița s-au îngrămădit la secție de la primele ore ale dimineții (FOTO)

La vot, fără teamă de Covid-19: Locuitorii unei comune din Ialomița s-au îngrămădit la secție de la primele ore ale dimineții (FOTO)
Foto: Obiectiv.net

Buluceală la vot, fără respectarea normelor de distanțare, într-o comuncă din județul Ialomița. În comuna Borăneşti, sute de persoane s-au îngrămădit să intre în secţiile de votare 112 şi 113. Deşi purtau măşti de protecţie, oamenii nu au înţeles să păstreze distanţa.

Aglomeraţie la secţia de votare din comuna ialomiţeană Borăneşti

În comuna Borăneşti, județul Ialomița, oamenii s-au îngrămădit la două secții de votare. Deși purtau masca d eprotecție, votanții nu au respectat distanțarea fizică impusă din cauza epidemiei de Covid-19, arată obiectiv.net.

A fost făcută chiar și o sesizare la 112, dar forțele de ordine s-au dovedit a fi neputincioase în fața locuitorilor care stateau cu sutele să voteze.

Prezența la vot în Bărănești era de 27,22%, până la ora 10.30.

Locuitorii unei comune din Ialomița s-au îngrămădit la secție de la primele ore ale dimineții

Alte incidente la secțiile de votare din Ialomița

Conform Biroului Electoral Județean, instituția a fost sesizată cu privire la faptul că într-una dintre secțiile de votare din județ membrii Secției nu poartă măștile de protecție și nu folosesc dezinfectanți.

De asemenea, reprezentanții BEJ au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Drăgoești există peste 100 de vize de reședință, în condițiile în care pe listele permanente există 700 de persoane cu drept de vot, potrivitindependentonlinhttp://www.independentonline.ro/e.ro.

Mai mult, într-o altă localitate a fost sesizat faptul că primarul ar transporta persoane la vot cu mașina personală.

De asemenea, polițiștii ialomițeni au în verificare 7 sesizări cu privire la abateri de la Legea Electorală. Într-un caz este vorba despre influențarea alegătorilor. Astfel, au fost sesizate fapte de «mită electorală» și cu privire la falsificarea unor documente și evidențe electorale.

Mai mult, polițiștii fac verificări și cu privire la o reclamație referitoare la faptul că un alegător ar fi primit bani după ce și-ar fi fotografiat buletinul de vot.

Toate aceste sesizări se află în lucru pentru a se vedea dacă se confirmă sau nu.