Lars Von Trier a fost declarat "persona non grata" la Festivalul de film de la Cannes

Lars Von Trier a fost declarat "persona non grata" la Festivalul de film de la Cannes
Regizorul suedez Lars Von Trier a fost declarat "persona non grata" de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, după ce a a declarat că îl simpatizează pe Adolf Hitler, arată BBC.  Lars Von Trier şi-a...

Regizorul suedez Lars Von Trier a fost declarat „persona non grata” de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, după ce a a declarat că îl simpatizează pe Adolf Hitler, arată BBC

Lars Von Trier şi-a cerut scuze pentru remarci după ce asociaţiile evreieşti precum şi organizatorii festivalului s-au declarat indignate de acestea.

„Nu sunt nici nazist şi nici antisemit”, a declarat regizorul, citat de sursa precizată.

Cu toate că organizatorii s-au arătat nemulţumiţi de afirmaţiile lui Lars Von Trier, aceştia au spus că filmul „Melancholia” nu va fi exclus din competiţia oficială şi din cursa pentru Palme d’Or.

Cel mai nou film al lui Lars Von Trier descrie relaţia a două surori în timp ce Pământul este ameninţat de ciocnirea cu o planetă mult mai mare. Drama are ca protagoniste pe Kristen Dunst, partenera lui Spider Man, Mary Jane Watson, şi Charlotte Gainsbourg, fata celebrului actor şi regizor francez Serge Gainsbourg.

Melancholia, în regia lui Lars Von Trier