Lavrov acuză occidentul că a organizat protestele din Belarus: ”Se manifesta agonia unei lumi unipolare”

Lavrov acuză occidentul că a organizat protestele din Belarus: ”Se manifesta agonia unei lumi unipolare”
Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Serghe Lavrov acuză occidentul că s-a aflat în spatele protestelor din Belarus. Acestea ar fi fost inspirate de Occident și au făcut parte dintr-o campanie acerbă, atent orchestrată, a declarat Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune Belarus 1 citat de Nexta.

Serghe Lavrov, noi acuzații grave

”Aș spune chiar, o campanie în care se manifestă agonia lumii unipolare. Și de aceea Occidentul a acționat atât de frenetic acum, în ultimii doi ani. Mai ales în perioada în care a fost lansată o operațiune militară specială în Ucraina”, a susținut Lavrov.

Serghei Lavrov a numit protestele împotriva falsificării alegerilor prezidențiale din Belarus din 2020 „un episod neplăcut”.

”Acel episod – neplăcut – a arătat clar că suntem adevărați aliați. Conducerea și oficialii ruși nu aveau nicio îndoială că ar trebui să ajutăm poporul și statul aliați din Belarus”, a adăugat el, făcând trimitere și la ”ajutorul” dar Kazahstanului la începutul acestui an, în contextul revoltelor populare de acolo.

Potrivit acestuia, în 2020, ”Rusia a oferit imediat sprijin politic și moral și a fost gata să ofere orice alt sprijin pentru a preveni o lovitură de stat”.

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a adus mai multe acuzații la adresa Chișinăului și a UE și susține că din Republica Moldova se încearcă să se facă „a doua Ucraina”, transmite Deschide.md.

Serghei Lavrov, declarații absurde despre Republica Moldova

„Desigur, din Republica Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraina… Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunță că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite și o decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov a acuzat Chișinăul de cerșetorie în ceea ce privește livrarea de gaze naturale.

Urmăriți B1TV.ro și pe