Le Monde: România contra Europei? Victor Ponta atentează la statul de drept și la democrație

Le Monde: România contra Europei? Victor Ponta atentează la statul de drept și la democrație

Le Monde vorbește într-un editorial publicat luni, despre derapajele politice din țara noastră. În articolul intitlulat „România contra Europei?” se atrage atenția că, printr-o lovitura de stat aparent legală, premierul Victor Ponta atentează la statul de drept și la democrație.

„La București, vinovată este nu dreapta, ca la Budapesta, ci stânga. Guvernul socialist al lui Victor Ponta s-a angajat într-un fel de „lovitura de stat legală” îngrijorătoare. Indiferent de abilitățile juridice atent des invocate de prietenii lui Ponta, rezultatul este același: suntem la opusul a ceea ce ne așteptam de la o țară membră a unui club care se dorește un model de practici democratice”, scrie Le Monde.

Jurnaliștii francezi scriu că Victor Ponta aduce atingere a ceea ce ar trebui sa fie cel mai sacru pentru Europa: democrația.

„Comportamentul său pune din nou pe masa chestiunea pertinenței extinderii UE din 2007 – prea repede, prea dezinvoltă”, mai scrie Le Monde.

Ultima oră
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii
16:22 - Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”
16:16 - Motivul pentru care Ion Țiriac a lipsit de la cununia Simonei Halep. Ilie Năstase l-a dat de gol: „Eu așa am înțeles”