START OFICIAL pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame: Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege în acest sens (VIDEO)

START OFICIAL pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame: Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege în acest sens (VIDEO)

Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege care reglementează restaurarea catedralei Notre-Dame din Paris, în decurs de cinci ani, informează B1 TV. Simbolul cultural şi religios al Franţei a fost distrus de un incendiu puternic luna trecută.

Proiectul, care are scopul de a reglementa donaţiile pentru reconstrucţia şi desfăşurarea lucrărilor complexe la catedrală, a fost adoptat după treisprezece ore de dezbateri. Documentul va fi trimis Senatului pentru o examinare, prevăzută să aibă loc pe data de 27 mai.

Preşedintele Emmanuel Macron a promis, imediat după devastatorul incendiu din 15 aprilie, că edificiul va fi restaurat în cinci ani. Opoziţia a denunţat un obiectiv nerealist, motivat mai ales de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

În condiţiile unor donaţii şi promisiuni de donaţii din partea unor persoane particulare, întreprinderi sau colectivităţi, guvernul francez a prevăzut măsuri de gestiune şi control. Potrivit presei locale, din donaţiile pentru reconstrucţia Notre Dame s-ar fi strâns, până acum, un miliard de euro.

Conform noului proiect de lege, donatorii particulari vor putea beneficia acum de o reducere a impozitelor de 75 %, în limita a 1.000 de euro.

Ministrul francez al Culturii a dat asigurări că donaţiile vor fi folosite integral pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, dar a reamintit că ”nu a fost estimat în cifre costul total al lucrărilor”, care, potrivit unor specialişti, ar fi cuprins între 600 de milioane şi 700 de milioane de euro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)