Legea care consideră ONG-urile "agenţi străini" este susținută de Vladimir Putin

Legea care consideră ONG-urile "agenţi străini" este susținută de Vladimir Putin
Președintele rus Vladimir Putin susține legea care consideră ONG-urile "agenţi străini" pe motiv că  astfel Rusia se protejează în fața influenței străine, scrie RT. Legea vizează doar ONG-urile care...

Președintele rus Vladimir Putin susține legea care consideră ONG-urile „agenţi străini” pe motiv că  astfel Rusia se protejează în fața influenței străine, scrie RT.

Legea vizează doar ONG-urile care sunt finanțate din fonduri străine.

”Dacă fondurile vin din străinătate, înseamnă că există niște interese” consideră Putin, care a mai observat și faptul că termenul ”agent străin” este respins de o parte a societății rusești.

”Cred că în Rusia putem avea o lege similară cu una adoptată în SUA, în 1938. De ce ei s-au putut proteja de influența externă, de ce au folosit legea asta ani de zile? Noi de ce nu putem face la fel în Rusia?” a mai spus liderul de la Kremlin.

Putin a mai avertizat cu aceeaşi ocazie şi asupra a ceea ce a numit pericolul acţiunilor anarhiste ale opoziţiei neparlamentare, pe care o acuză că este influenţată din Occident.

”Aici sunt mulţi oameni cu idei patriotice. Îi înţeleg foarte bine şi am o mare consideraţie pentru ei. Mă înfurie cei care folosesc tehnologii politice dezvoltate de cineva din exterior”, a mai spus Putin.