Liberia a ridicat starea de urgență decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola

Liberia a ridicat starea de urgență decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola
Foto: harvardmagazine.com

Preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunțat joi ridicarea stării de urgență decretate în august pentru lupta împotriva epidemiei de Ebola, avertizând totuşi că ”lupta nu s-a terminat”.

„I-am informat pe liderii Adunării Naționale că nu voi solicita o prelungire a stării de urgență” decretate la 6 august, a anunţat preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf.

Încheierea stării de urgență „nu înseamnă că lupta împotriva Ebola s-a terminat”, a afirmat Sirleaf, citat de AFP.

„Atunci când virusul progresa, reprezentând un pericol real pentru statul nostru, vecinii noştri şi restul lumii, am fost obligați să declarăm starea de urgență. Ne-am mobilizat, am făcut apel la comunitatea internațională, la cetățenii noştri şi la lume, şi au răspuns. În prezent, putem fi cu toții mândri de progresele realizate”, a explicat ea.

„Nu putem lăsa garda jos şi nici nu ne putem reduce vigilența”, a insistat ea, precizând că piețele şi şcolile ar urma să se redeschidă treptat.

Liberia „a reacționat cu fermitate în momentul în care a închis frontierele, impunând restricții de circulație şi măsuri de carantină, închizând şcolile şi limitând adunările publice”, a subliniat Sirleaf.

Cu peste jumătate din cele aproximativ 5.100 de decese provocate de epidemie în Africa de Vest, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Liberia este țara cea mai afectată, dar răspândirea virusului a încetinit în mod substanțial de aproximativ o lună.

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori