Libia: O rachetă a distrus centrul de comandament și control al forțelor libiene

Libia: O rachetă a distrus centrul de comandament și control al forțelor libiene
Centrul de comandament și control al forțelor libiene situat într-o clădire administrativă din complexul rezidențial al lui Muammar Gaddafi în Tripoli, a fost distrus, duminică seară, informează BBC.Clădirea...

Centrul de comandament și control al forțelor libiene situat într-o clădire administrativă din complexul rezidențial al lui Muammar Gaddafi în Tripoli, a fost distrus, duminică seară, informează BBC.

Clădirea a fost distrusă complet de un tir de rachetă, iar jurnaliștii care au fost transportați la fața locului nu au putut declara încă dacă există victime.

Duminică seară, au fost raportate explozii violente, printre care una din ele a zguduit sectorul rezidențial al liderului libian Gaddafi. Potrivit unui report BBC, o coloană de fum se ridica din reședința Bab el-Azizia, unde Muammar Gaddafi are baza militară și centrul de comandament.

Oficialii americani au susținut că liderul Gaddafi nu a fost ținta bombardamentelor aeriene, deoarece acestea aveau ca țintă doar forțele loiale și sistemul său de apărare.

Consiliul de Securitate al ONU a decis, joi seară, să fie luate „toate măsurile necesare” pentru protejarea civiliilor din Libia. Acest lucru însemna că țările membre au dat undă verde pentru autorizarea unor acțiuni militare împotriva forțelor conduse de colonelul Muammar Gaddafi. De asemenea, rezoluția Consiliului prevedea și autorizarea unei zone de excludere aeriană în Libia.

Muammar Gaddafi a condus Libia mai bine de 40 de ani. Revoltele față de liderul libian au început după ce în țările vecine, Tunisia și Egipt, liderii au fost dați jos de la putere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră