​​Liderii celor trei mari grupuri politice din Parlamentul European solicită o dezbatere privind „tratamentul incorect” în cazul deciziei de primire a României în Schengen

​​Liderii celor trei mari grupuri politice din Parlamentul European solicită o dezbatere privind „tratamentul incorect” în cazul deciziei de primire a României în Schengen
Foto: Hepta - DPA Images / Philipp von Ditfurth

Subiectul respingerii aderării României în Schengen va fi discutat în Parlamentul European, în contextul Consiliului European.

Liderii celor trei mari grupuri politice din Parlamentul European vor solicita o dezbatere săptămâna viitoare privind „tratamentul incorect” în cazul deciziei de primire a României în Schengen.

Anunțul a fost făcut de către europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Liderii celor mai mari 3 grupuri din Parlamentul European (PPE, Socialiștii și Renew) au agreat să solicite, de comun acord, săptămâna viitoare o dezbatere în Parlament privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spațiului Schengen.

Sunt convins că Parlamentul European va fi unit de partea României”, a scris europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan pe Facebook.

Președinta Parlamentului European cere Consiliului UE să găsească un compromis

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a arătat joi surprinsă și “extrem de dezamăgită” de decizia din Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne al UE în cadrul căreia România şi Bulgaria au fost menținute nejustificat în afara Spaţiul Schengen.

“Sunt extrem de dezamăgită de amânarea aderării Bulgariei şi României la Schengen.

Ambele ţări sunt pregătite şi meritau să intre.

Din partea Parlamentului European, cer Consiliului UE să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis. Numai atunci suntem uniţi cu adevărat“, a scris Metsola, membră a Partidului Popular European, pe contul său de Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe