Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt, mesaj TRANȘANT în timpul ședinței cu Guvernul Dăncilă: ‘Să fie CLAR…!’

Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt, mesaj TRANȘANT în timpul ședinței cu Guvernul Dăncilă: 'Să fie CLAR...!'

Guy Verhofstadt, liderul ALDE, transmite un mesaj tranșant pentru coaliția ALDE – PSD din România, pe Facebook, în plină ședință cu executivul Dăncilă.

La această oră sunt într-o ședință cu guvernul român. Mesajul meu pentru ei este că România se află la răscruce: fie alege să respecte și să apere principiile democratice în acord cu normele statului de drept, fie alege calea iliberală. Îi voi încuraja să facă prima alegere, dar dacă vor opta pentru cea de-a doua mesajul meu e clar: nu în numele nostru și mai ales nu cu numele nostru„,a scris Guy Verhofstadt, pe rețeaua de socializare.

Amintim că Tăriceanua trimis o scruisoare deschisă liderilor ALDE din PE, în care s-a arătat extrem de dezamăgit de rezoluția dură adoptată de Parlamentul European și de raportul MCV publicat de Comisia europeană. (CITEȘTE AICI SCRISOAREA)

La rândul lor, liderii grupului ALDE din Parlamentul European au răspuns rapid scrisorii adresate de Călin Popescu-Tăriceanu, avertizându-l pe șeful Senatului că România se află la răscruce și are de ales între calea iliberală și respectarea standardelor Uniunii Europene, așa cum s-a angajat înainte de aderare. (Detalii AICI)