Liderul cecen Ramzan Kadîrov recunoaște „erori” comise în prima fază a invaziei ruse: „La început au fost deficienţe, dar în prezent totul merge 100% conform planului şi vom elibera Ucraina”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov recunoaște „erori” comise în prima fază a invaziei ruse: „La început au fost deficienţe, dar în prezent totul merge 100% conform planului şi vom elibera Ucraina”
Kadîrov recunoaște că rușii au făcut „erori” în războiul din Ucraina Sursa: Captura video

Liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat miercuri „erori” făcute în prima fază a campaniei militare ruse în Ucraina, însă ele au fost remediate și operațiunea militară specială se desfășoară conform planului.

„În prezent totul merge 100% conform planului”

„La început au fost erori, unele deficienţe, dar în prezent totul merge 100% conform planului şi vom elibera Ucraina”, a specificat Liderul pro-Kremlin al Ceceniei într-o intervenţie la forumul „Noile orizonturi”, care a fost planificat de către societatea rusă „Znanie”.

Liderul cecen a informat de mai multe ori despre decurgerea „operaţiunii militare speciale” ruse în Ucraina prin intermediul contului său de Telegram. El distribuie imagini făcute de soldații ceceni care participă la campania rusă.
Kadîrov precizează că sute de voluntari sosesc  în fiecare săptămână la baza din Gudermes, care se află la aproximativ 36 kilometri de Groznâi, pentru a merge în Ucraina, conform Hotnews.ro.care citează Agerpres.

Volodomir Zelenski a invitat voluntarii din toată lumea să apere Ucraina

La începutul războiului, președintele Volodimir Zelenski a chemat voluntari străini să se alăture în lupta pentru apărarea Ucrainei împotriva forțelor militare invadatoare rusești. Astfel, ia naștere o nouă „Legiune Internațională”.

Oricine dorește să se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii poate veni să lupte cot la cot cu ucrainenii împotriva criminalilor de război ruși. Vom distribui arme. Nu există nicio contribuție mai mare care poate fi făcută de dragul păcii”, a transmis președintele ucrainean, citează inews.co.uk.

Se formează o subdiviziune separată de străini intitulată „Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicat.

În schimb, Putin a avertizat în repetate rânduri țările străine să nu se amestece în invazia sa din Ucraina, spunând că aceasta ar putea duce la „consecințe nemaivăzute”. El a poziționat rachete antiaeriene și alte sisteme avansate de rachete în Belarus și a desfășurat flota în Marea Neagră într-un efort de a preveni o intervenție vestică în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe