Liderul de facto al Poloniei și-a anulat un eveniment de campanie din cauza problemelor de sănătate!

Liderul de facto al Poloniei și-a anulat un eveniment de campanie din cauza problemelor de sănătate!
sursă foto: irishtimes.com

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului polonez de guvernămât Lege și Justiție (PiS), și-a anulat un eveniment de campanie pentru alegerile europarlamentare, duminică, din cauza problemelor de sănătate, pe fondul incertitudinii din Polonia vizavi de capacitatea sa de a-și mai îndeplini atribuțiile, relatează Reuters.

Întrebările referitoare la starea sa de sănătate au apărut anul trecut și s-au resimțit asupra burselor din Polonia, dat fiindcă investitorii au fost îngrijorați de o eventuală instabilitate politică survenită în urma retragerii sale, fără a exista un succesor evident. În orice caz, liderul de facto al Poloniei a fost absent din viața publică timp de luni bune.

Publicația citată notează că, sub conducerea lui Kaczynski, partidul eurosceptic Lege și Justiție a căutat să câștige tot mai mult control asupra economiei, presei de stat și sistemului judiciar, conducând la izolarea Poloniei în cadrul Uniunii Europene.

Motivele pentru care liderul polonez și-a anulat evenimentul de campanie rămân încă neclare. În acest context, Jaroslaw Gowin, ministrul polonez al Educației, a afirmat, într-un discurs către susținătorii PiS, că îi urează lui Kaczynski „să treacă mai repede peste virus”.