Liderul din așa-zisa „republică populară” Donețk: „Sunt sigur că vom fi reuniți cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă”

Liderul din așa-zisa „republică populară” Donețk: „Sunt sigur că vom fi reuniți cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă”
Șeful așa-zisei „republici populare” Donețk, Denis Pușilin. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Averin

Liderul din așa-zisa „republică populară” Donețk (DPR), Denis Pușilin, a declarat marți că regiunea Donețk – în care guvernul ucrainean încă mai controlează zone importante – va fi „reunită cu Rusia foarte curând”, transmite CNN.

Liderul din așa-zisa „republică populară” Donețk: Reunirea cu Rusia, o întoarcere acasă

Denis Pușilin a declarat la televiziunea rusă de stat că așteaptă marți seară rezultatele preliminare de la așa-zisele referendumuri – care au fost denunțate drept „simulacre” de către Kiev și Occident.

„Sunt sigur că vom fi reuniți cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă. Nu va trebui să așteptăm rezultatele mult”, a afirmat liderul DPR.

Tot marți sunt așteptate rezultatele preliminare și de la așa-zisele referendumuri din alte trei regiuni ucrainene, Lugansk, Herson și Zaporojie, conform precizărilor transmise de autoritățile pe care le susține Moscova în zonele ocupate ale regiunilor respective.

NATO promite să sporească ajutorul pentru Ucraina ca răspuns la „simulacrele” de referendumuri

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a explicat că „simulacrele” de referendumuri nu au nicio legitimitate și a promis că Alianța Nord-Atlantică va spori sprijinul pentru Ucraina ca răspuns.

„Cea mai bună modalitate de a pune capăt acestui război să îi întărim pe ucrainenii de pe câmpul de luptă și mai mult, astfel încât să poată, la un moment dat, să se așeze și să ajungă la o soluție care este acceptabilă pentru Ucraina și care păstrează Ucraina ca națiune suverană și independentă în Europa”, a mai spus înaltul oficial nord-atlantic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)