Liderul filialei australiene a grupului terorist Stat Islamic a fost ucis în Siria

Liderul filialei australiene a grupului terorist Stat Islamic a fost ucis în Siria
Foto: theherald.com.au

Mohammad Ali Baryalei, liderul filialei australiene a grupului terorist Stat Islamic, a fost ucis în Siria, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de spionaj.

Acesta a fost ucis în confruntările militare din Siria, între membri ai grupului terorist Stat Islamic şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, notează publicația The Atlantic.

În prezent, aproximativ 60 de australieni sunt membri ai grupului terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Siria, 30 fiind recrutaţi de însuşi Mohammad Ali Baryalei.

Decesul lui Baryalei a fost confirmat de un apropiat, militantul islamist Abdul Salam Mahmoud, pe contul său de Facebook.

„Tocmai am primit vestea că fratele nostru iubit Mohamed Ali Barylei a fost martirizat. A fost un frate şi un prieten, liderul filialei noastre de la Sydney”, a scris Mahmoud pe Facebook.

Guvernul Australiei încă nu a putut confirma informaţiile.

Potrivit serviciilor de informații, Baryalei a fost implicat în complotul din septembrie al grupului terorist Stat Islamic.

El i-a dat ordin militantului australian Omarjan Azari, de 22 de ani, să decapiteze un civil ales la întâmplare pe o stradă din Sydney. Planul terorist a fost dejucat de autorităţi.

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică