Liderul nord-coreean Kim Jong-un a apărut prima dată în public după o lună de absență

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a apărut prima dată în public după o lună de absență
Foto: theweek.co.uk

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a făcut prima apariție publică după o lună de absență. Kim Jong-un a făcut o inspecție la un complex rezidenţial la Phenian, a transmis marţi agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

Kim Jong-un a vizitat şantierul unui nou complex rezidenţial construit în Phenian și destinat oamenilor de ştiinţă care lucrează la un program de sateliţi al Coreei de Nord.
„Inspectând exteriorul clădirilor rezideţiale şi publice, decorate cu pânză de diverse culori, Kim Jong-un şi-a exprimat profunda mulţumire, declarând că le consideră magnifice”, informează agenția KCNA, care nu a precizat data în care a avut loc inspecția.

Știrea cu privire la vizita de ”supraveghere” a liderului nord-coreean nu conține amănunte despre absenţa din public a lui Kim Jong-un și nici cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Liderul de la Phenian nu mai apăruse în spațiul public din 3 septembrie când a asistat la un concert la Phenian împreună cu soţia sa. Iar speculaţiile cu privire la soarta sa au luat amploare odată cu absenţa lui de la cea mai recentă aniversare a partidului. În plus, absenţa lui Kim Jong-un a atras cu atât mai mult atenția cu cât el este nelipsit din presa oficială.