Lista celor mai frecvente simptome de COVID-19 ce apar la persoanele vaccinate cu una sau cu două doze

Lista celor mai frecvente simptome de COVID-19 ce apar la persoanele vaccinate cu una sau cu două doze
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

SARS-CoV-2 poate apărea la persoanele nevaccinate, dar și cele imunizate cu una sau cu două doze. Diferența este că persoanele vaccinate vor dezvolta o formă mai ușoară a bolii, ce ar urma să nu conducă la deces, în timp ce persoanele nevaccinate riscă să dezvolte o formă severă a bolii, iar ulterior să ajungă, din păcate, la deces.

Spre exemplu, la debutul pandemiei, pierderea mirosului era unul dintre primele simptome care anunța prezenta SARS-CoV-2 în organism. În prezent, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, acesta este doar cel de-al nouălea simptom, în prezent, în cazul persoanelor nevaccinate.

Totodată, există și diferențe între modul în care COVID-19 se manifestă la persoanele vaccinate, nevaccinate și cele care au primit doar o doză din vaccinul anti-COVID. Cercetările au fost realizate în Mare Britanie și publicate de IFLScience.com.

Simptomele de COVID-19 care apar la persoanele nevaccinate

Potrivit studiului realizat în Marea Britanie, simptomele de COVID-19 care apar la cei nevaccinați sunt:

 1. Cefalee
 2. Durere în gât
 3. Secreții nazale
 4. Febra
 5. Tuse persistentă

Pierderea mirosului apare la numărul 9, iar dificultățile de respirație sunt la capătul listei, la numărul 30, indicând că simptomele înregistrate anterior se schimbă odată cu variantele în evoluție ale virusului.

Ce simptome de COVID-19 apar în rândul persoanelor vaccinate cu schema completă

 1. Cefalee
 2. Secreții nazale
 3. Strănut
 4. Durere în gât
 5. Pierderea mirosului

Potrivit studiului, persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 dezvoltă simptome mult mai puțin grave, iar acestea durează mult mai puțin.

Simptomele de COVID-19, apărute în cazul persoanelor vaccinate cu o doză

 1. Cefalee
 2. Secreții nazale
 3. Durere în gât
 4. Strănut
 5. Tuse persistentă

Tusea persistentă, atât în cazul celor vaccinați cu o doză, dar și al persoanelor care nu au făcut vaccinul, este unul dintre semnele ce anunță infecția cu SARS-CoV-2.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)