Lockdown la Salnic. Intrările și ireșirile sunt interzise în al doilea cel mai mare oraș din Grecia

Lockdown la Salnic. Intrările și ireșirile sunt interzise în al doilea cel mai mare oraș din Grecia
FOTO: Pixabay.com

Joi, Guvernul de la Atena a decis o serie de restricții, care se vor impune în Salonic, al doilea cel mai mare oraș din țară. Măsurile vin ca urmare a intrării în scenariul roșu a localității, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Printre restricțiile din Salonic se vor număra interzicerea intrării și ieșirii din localitate, scrie DPA, potrivit Agerpres.

„La fel ca în primul val, când am acţionat din timp, trebuie să acţionăm mai aspru şi mai devreme ca alte state europene pentru a evita ce este mai rău (…) şi pentru a ajuta sistemul sanitar”, a declarat premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, potrivit sursei citate mai sus.

Masca va fi obligatorie în spațiile publice pentru cei 1,1 milioane de locuitori din Salonic și zona metropolitană, iar între orele 00.30 și 5.00, aceștia nu vor avea voie să părăsească locuințele.

Totodată, se interzic toate reuniunile în spațiile publice și private, locurile de joacă, terenurile de sport, siturile arheologice, muzeele şi teatrele vor fi închise. Restuarantele nu vor mai avea voie să primească clienții, ci doar să onoreze comezile cu livrare.

Premierul Mitsotakis a anunţat şi închiderea perimetrală a oraşului Salonic, intrările şi ieşirile din localitate fiind interzise, măsură decisă pentru toate localităţile aflate în zona ”roşie”. Oraşul Larisa, din centrul Greciei, a intrat de asemenea în zona roşie şi a fost instituită şi acolo carantina, scrie Agerpres.

Atena, în zona portocalie

Regiunea capitalei Atena, Attica, este în continuare în zona portocalie, care implică doar măsuri de vigilență sporite. În ultimele 14 zile această ţară a înregistrat o rată de 90,4 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a patra cea mai redusă în rândul statelor UE, scrie Agerpres.