Locurile de joacă pentru copii din Siria, închise de gruparea jihadistă Stat Islamic din motive religioase

Locurile de joacă pentru copii din Siria, închise de gruparea jihadistă Stat Islamic din motive religioase
Foto: dailymail.co.uk

Gruparea teroristă Stat Islamic a închis toate locurile de joacă din Siria deoarece sunt coniderate loc de întâlnire pentru bărbații și femeile singure, lucru interzis în religia islamică, relatează Daily Mail în ediția electronică.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Statul Islamic a închis locurile de joacă din Mayadeen, situat în provincia Deir Ezzor, sub pretextul că părinții singuri ai acestora le foloseau pentru a interacționa cu alte persoane.

Gruparea teroristă a arestat și câteva femei pentru nerespectarea codului vestimentar, dar și pentru că au fost surprinse neînsoțite în orașul Raqqa. 

Gurparea ultra-radicală este adepta unei interpretări extreme a religiei islamice în zonele aflate sub controlul său din Siria și irak. ISIS a folosit violenţa, inclusiv decapitări, crucificări şi linşaj cu pietre, pentru a păstra „ordinea” în califatul proclamat anul trecut.

Decizia de a închide locurile de joacă a venit la scurt timp după ce nouă persoane au murit, iar alte 33 au fost rănite într-un atac cu bombă la un meci din provincia Paktika din Afganistan, în aceeași zi  în care ISIS a lansat atacuri coordonate asupra forţelor de ordine locale.

Tags: